Het is weer die tijd van het jaar waar we met kerst hits om de oren gegooid worden. Je hebt de absolute liefhebber en de tegenstanders bij wie de haren meteen overeind komen. Hoe dan ook: de meest populaire kerstsong is zonder twijfel ‘All I want for Christmas Is You’ van Mariah Carey. Dat haar dit nog steeds flink veel geld oplevert zal niemand verbazen. Dit is wat de zangeres verdient met haar kerstsong.

All I Want for Christmas Is Cash

Volgens TIME heeft het nummer sinds 1994 al meer dan zestig miljoen dollar opgeleverd. Dat bedrag verzamelde Mariah Carey door royalty’s, optredens en tours. Maar daar houdt het natuurlijk niet op. Want elke keer als je deze kersthit hoort rinkelt de kassa weer bij Mariah.

Streaming all the way voor Mariah Carey

Streamingdiensten als Spotify zijn razend populair. Ook daar wordt Mariah niet over het hoofd gezien. Alleen al op Spotify staat de teller momenteel op 792 miljoen streams. Wetende dat Spotify zijn artiesten €0.0026 per stream betaald, is een rekensommetje snel gemaakt. Alleen al de Amerikaanse streams zijn goed voor € 2.600,- per dag. Ok, ze moet dat bedrag wel verdelen met haar platenlabel en andere rechthebbende, toch zal ze er ongetwijfeld niet armer van worden.

Radio bells

Ook de radio mogen we niet vergeten. Sinds 1 november werd het nummer maar liefst 270 keer gedraaid op de Nederlandse radiostations. Dat terwijl de echte piek natuurlijk nog moet komen. Kijken we naar de gemiddelde tarieven per gedraaide seconde dan kunnen we stellen dat ze sinds 1 november reeds € 3.800,- aan radiogeld verdient heeft. En dan te bedenken dat ze dit nummer in slechts een kwartiertje schreef. Dat is dus prima verdienen 😉

Hoeveel kun je cashen met 2 miljoen YouTube abonnees?