Wanneer we denken aan sporten en mannen denken we al gauw aan voetbal. In tegenstelling tot wat je zou verwacht is voetbal in Nederland niet de populairste sport onder mannen. Die eer is namelijk weggelegd voor fitness. Uiteraard zijn er nog tal van andere sporten die razend populair zijn. Welke sport beoefen jij? Je sportvoorkeur zegt namelijk veel over je persoonlijkheid.

De sociale medemens

Ben jij iemand die graag en met veel plezier het gezelschap van anderen op zoekt? Ga je geen enkele gelegenheid uit de weg om een helpende hand te bieden of een luisterend oor te zijn? Ben je enthousiasteling met een open-mind? Dan ben jij ongetwijfeld iemand die veel plezier haalt uit lifestyle-sporten. Denk aan fietsen, hardlopen of krachttraining. Het zijn sporten die niet al te intensief zijn en makkelijk te plannen zijn. Dit kun je namelijk prima combineren met je werk en dan hou je tijd over voor vrienden en familie. Ben je al iets wijzer wat je sportvoorkeur zegt over je persoonlijkheid? Lees vooral verder!

Hardelopen. Sportvoorkeur persoonlijkheid.

De onafhankelijke controlfreak

Zwem, fitness of gymnastiek, wanneer je een van deze solo sporten beoefend ben je waarschijnlijk iemand die graag zelf de touwtjes in handen heeft. Je bent niet graaf afhankelijk van andere mensen en een teamsport wordt je totaal niet blij van. Dat wil overigens niet zeggen dat je niet sociaal bent. Maar – als het erop aankomt – houd je liever zelf de controle over je leven.

Zwemmen in natuurwater. sportvoorkeur persoonlijkheid!

De avonturier

Klimmen, surfen, kajakken zijn stuk voor stuk sporten die gelinkt worden aan avonturiers. Je bent iemand die graag de kick op zoekt en liever een risico neemt dan vast te houden aan bestaande patronen. Voor jou geen saaie voorspellende sport maar uitdagingen met een ruig randje. De uitdagingen zoek je niet alleen op binnen het sporten, maar ook in het dagelijks leven.

Skiën.

De competitieve teamplayer

Doe je aan voetbal, hockey of volleybal? Dan ben jij een persoon die graag volop voor de winst gaat – en dat doe je liever niet alleen. Samen met een team leg je de focus op het behalen van je doelen. Je bent een sociaal persoon die graag de strijd aan gaat om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Samen strijden en samen feest vieren zodra het doel is behaald.

Voetballen. sportvoorkeur over je persoonlijkheid!

De extreme sports beoefenaar

MMA, (kick)boksen of worstelen? Jij speelt het spel het liefst één-tegen-één of beter gezegd man-tegen-man. Je houdt van een uitdaging en wilt graag de beste te zijn. Je ziet het spelletje als een levend schaakspel en probeert alles uit je training te halen om beter te worden. Uiteraard train je in groepsverband, maar als het er op aankomt sta je er alleen voor. Een MMA-wedstijd is een gevecht op “leven en dood” precies zoals jij het graag ervaart. Deze ultieme kick geeft jou het gevoel dat je leeft. Whoaahh!

Boksen.

Rico Verhoeven vertelt geëmotioneerd over de dood van zijn vader