Dankzij Dana White – president van de UFC – hebben we in het coronajaar 2020 heel wat mooie gevechten gezien. Zonder hem hadden we namelijk nooit een Fight Island gehad en waren er waarschijnlijk heel wat vechters ontslagen. Tussen al deze gevechten zaten heel wat spannende partijen. Dit zijn de beste ‘Fight of the Night’ gevechten van 2020.

Hoe wordt een ‘Fight of the Night’ beoordeeld?

Elke vechter wil natuurlijk een FOTN-bonus scoren. Naast de beloning $50.000,- speel je jezelf flink in de kijker. Als je als opkomende vechter een FOTN-bonus scoort, dan kan dat je carrière een flinke boost geven. Misschien sta je dan de volgende keer wel op de main card.

Een FOTN wordt beoordeeld op: entertainmentwaarde, kijkbaarheid, hoe erg zijn de tegenstanders aan elkaar gewaagd (gaat de partij heen en weer?), het soort gevecht (techniek VS vechtpartij VS hoe eindigt de partij), intensiteit (zijn er bizarre momenten?) en de kwaliteit hoe je de tegenstander laat opgeven (mocht die er zijn).

Tevens wordt elk gevecht gezien als een soort vacuüm, wat betekent dat de context rond een gevecht geen rol speelt in de ranglijst. Bijvoorbeeld: een titelgevecht is waar iedereen naar uitkijkt en een prelim-gevecht is dan minder belangrijk, maar als een prelim-gevecht op basis van bovenstaande criteria beter is dan krijgt die de hoogste score. Kortom, diegene die de meeste opwinding en vuurwerk produceert scoort de ‘Fight of the Night’ bonus. En dit waren de beste ‘Fight of the Night’ gevechten van 2020:

Dit zijn de 10 best bekeken YouTube-video’s van de UFC