De bevolking groeit elke dag een beetje meer. Hoewel we altijd meer en groter willen, zijn er ook heel veel mensen die deze filosofie verwerpen. De opmars van het minimalisme is overal terug te vinden en wint steeds meer aan populariteit. Een mooi voorbeeld is een Tiny House. IKEA heeft die trend ook begrepen er springt daar vanaf nu maar al te graag op in.

De voordelen van een Tiny House

Het Tiny house is aan een opmars bezig. Mensen kiezen er bewust voor om hun leefomgeving te verkleinen. Wonen in een Tiny House biedt dan ook tal van voordelen – zo heeft een Tiny House minder impact op het milieu dan grotere woningen. Kleine huizen nemen minder land in beslag, hebben minder elektriciteit nodig, genereren minder uitstoot, hebben minder bouwmateriaal nodig en zijn bovendien een stuk goedkoper.

Boho XL

IKEA deelt de toewijding aan duurzaamheid en innovatie. Voor het Tiny House gingen ze de samenwerking aan met ‘Vox Creative‘. Het huis, dat de naam Boho XL kreeg, is 18 vierkante meter en volledig ingericht in ware IKEA-stijl. Voor een kleine € 60.000,- ben je eigenaar van dit luxe mini-huisje.

Tiny House van IKEA is zelfvoorzienend

Ecologisch is één van de essentiële onderdelen van dit Tiny House. De Boho XL beschikt dan ook over zonnepanelen – die ruim voldoende zijn om het huis helemaal zelfvoorzienend te maken. Bovendien is het voorzien van dubbel glas en LED verlichting. De lichte en praktische indeling zorgt er bovendien voor dat je een open gevoel behoudt en je je niet opgesloten voelt in de ruimte. Of er binnenkort ook bouwpakketten terug te vinden zijn in de IKEA-rekken? Wij hopen van wel!

Voor altijd los van de maatschappij: het verhaal van Martijn