Super Mario is weer helemaal hot! Voor de iets oudere generatie is het pure nostalgie, maar de ook de nieuwe generatie loopt ermee weg. Het ideale moment om er een heel pretpark aan te wijden, moet bedenker Shigeru Miyamoto gedacht hebben. De plannen waren al langer bekend maar nu krijgen we ook een eerste echte blik achter de schermen. Want zeg nou zelf wie zit er niet te wachten op een Super Mario World pretpark?

Virtuele Tour door het ‘Super Mario World’ pretpark

Heel wat Super Mario fans zaten er ongetwijfeld op te wachten. En dat wachten wordt nu beloond. Zo is er nu een filmpje verschenen waarbij Miyamoto je meeneemt op een virtuele rondleiding door het pretpark. Je ziet niet enkel een voorproefje van de attracties, je krijgt ook meteen een zicht op het restaurant van het themapark en enkele topattracties. De Mario Kart achtbaan en Bowser’s Castle zien er alvast veelbelovend uit.

Osaka bijt de spits af

Het voorbije jaar werd er in Osaka hard gewerkt. Daar opent in februari immers het allereerste ‘Super Mario’ pretpark zijn deuren. Het pretpark zal er deel uitmaken van de Universal Studios Japan en helemaal opgebouwd worden in thema van het razend populaire videospel. Hier geen Disney-kasteel maar een echt ‘Princess Peach kasteel’. Het blijft overigens niet bij dat ene pretpark in Osaka alleen. Het pretpark in Japan wordt het eerste uit een hele reeks. Zo zijn er nu reeds plannen om in 2023 ook Hollywood en Florida te voorzien van een eigen Super Mario Pretpark.

Interactieve polsbandjes

Wanneer je het Super Mario pretpark betreedt, zal je niet zomaar een pretpark betreden. Bij het binnengaan van het park word je voorzien van een speciaal polsbandje. Het gehele pretpark is zo voorzien dat het volledig interactief is. Zo heb je dankzij het HighTec polsbandje de mogelijkheid om munten te verzamelen. De bandjes zijn voorzien in zes varianten die gebasseerd zijn op één van de iconische personages. Mario, Luigi, Toad, Yoshi, Peach of Daisy… Welk personage neemt jou binnenkort mee op sleeptouw?

De KFConsole: voor fans van gamen en kip