Er zijn tegenwoordig tientallen cryptocurrency exchanges waar jij als investeerder een account kan aanmaken. Echter kiezen de meeste cryptoliefhebbers voor een exchange uit eigen land, bijvoorbeeld het bekende en gerespecteerde Bitvavo. De Amsterdamse crypto-exchange heeft een geweldige reputatie, dit kun je vooral teruglezen in de lovende Bitvavo ervaringen. Naast het handelen in cryptomunten kan jij op nog een andere manier geld verdienen bij Bitvavo. Het is mogelijk om een passief inkomen te halen uit staking bij Bitvavo. In dit artikel leggen wij hoe staking werkt en wat jij ermee kan gaan verdienen.

Wat is staking?

De cryptomunten worden aan de lopende gebruikt voor transacties. Een transactie moet echter wel nog gecontroleerd en goedgekeurd worden. De blockchain speelt daar een belangrijk onderdeel in. Een groot aantal cryptocurrency werken met een zogeheten Proof of Stake, waarbij de stakers verantwoordelijk zijn voor het voltooien van de transactie. Zonder stakers worden de transacties niet geverifieerd en zal het project als een kaartenhuis in elkaar vallen. Simpelweg door cryptomunten te staken, oftewel vast te zetten kan jij een bijdrage leveren aan het project. Dat zal je niet gratis doen, want je krijgt een beloning voor het vastzetten van de cryptomunten. Je kan op die manier een passief inkomen halen uit staking bij Bitvavo.

Staking kan jij vergelijken met minen, alleen hoef jij voor staken amper iets te doen. Het kost geen extra energie en je kan alsnog een leuk extra zakcentje verdienen. Staking is tegenwoordig ook winstgevender dan het openen van een spaarrekening. Er zal namelijk ook banken die überhaupt geen rente geven over jouw spaargeld, dus dan kan jij beter eens gaan kijken of staken een optie is.

Het is bij Bitvavo mogelijk om in een handomdraai één of meerdere cryptomunten te kopen. Storten kan met iDeal en je kan gemakkelijk een geschikte munt aanschaffen. Vervolgens kan jij ervoor kiezen om staking te activeren, simpelweg door op één knop te klikken. Vanaf dat moment zijn de munten beschikbaar gesteld voor het controleren en goedkeuren van transacties. Bitvavo zal de beloningen automatisch op jouw account storten, natuurlijk in de vorm van cryptomunten. Hoe meer cryptomunten jij beschikbaar stelt voor het staken, des te hoger de beloningen zullen zijn. Let op, in de tussentijd kan de waarde van een cryptomunt veranderen en ook dat kan zo zijn effect hebben op het rendement uit de staking

De voordelen zijn dat jij bijdraagt aan het cryptoproject. Daarnaast kan je een passief inkomen vergaren uit het staken en hoef jij daar dus verder helemaal niets voor te doen.

Bitvavo Wallet

Als jij besluit te gaan staken bij Bitvavo dan zal je over een account bij de Nederlandse cryptocurrency exchange moeten beschikken. Daarnaast worden alle aangekochte cryptomunten in een wallet van Bitvavo geplaatst. Je kan op ieder moment inloggen in jouw account en de wallet bekijken. Bitvavo zal jouw munten beheren, waardoor je moet hopen dat het bedrijf zijn beveiliging goed op orde heeft. Gelukkig kunnen wij melden dat het bedrijf er alles aandoet om hackers buiten de deur te houden en je in veilige handen bent bij Bitvavo. Mocht je ervoor kiezen om de munten toch zelf in een eigen wallet op te slaan, dan is het niet langer meer mogelijk om te staken bij de exchange.

Beginnen met staken bij Bitvavo

Je zal als eerste een eigen account moeten aanmaken bij Bitvavo. Dat duurt slechts enkele minuten. Let op, je moet wel nog een kopie van jouw ID-bewijs uploaden ter verificatie. Daarna kan jij gemakkelijk een geldbedrag op jouw account storten, bijvoorbeeld met het Nederlandse betaalsysteem iDeal. Het gestorte bedrag verschijnt meteen op het account. Je kan daarna een kijkje gaan nemen bij de beschikbare cryptomunten. Het assortiment van Bitvavo is behoorlijk groot, echter zijn niet alle munten even geschikt voor staking. De Tether (UDST) en de USD Coin (USDC) bieden momenteel het hoogste rendement aan, maar het is ook mogelijk te staken met munten zoals de Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en de Cardano (ADA).

Kies één van de beschikbare staking cryptomunten uit en schaf deze direct aan. Ga vervolgens naar jouw accountinstellingen en klik op ‘staking’. Je kan daar met één enkele muisklik het stakingsproces starten. De cryptocurrency exchange Bitvavo zal iedere week (maandag) de beloning op jouw account storten. Je geniet dus wekelijks van een passief inkomen uit staking bij Bitvavo.

Stoppen met staking

Het is op ieder moment mogelijk om jezelf terug te trekken en het staken per direct te stoppen. Jij bent namelijk eigenaar van alle munten die zijn gekocht bij de exchange. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht of iets dergelijks. Als jij de cryptomunten wilt verkopen, dan is dat gewoon mogelijk. Je kan het staken ook stoppen door wederom naar de accountinstellingen te gaan en op annuleren te klikken. Vanaf dat moment ontvang jij geen beloningen meer.

Succesvol staken met deze tips

– Kennis is belangrijk

Het is handig om jezelf te verdiepen in alle cryptoprojecten. Kennis zorgt voor een hogere succeskans. Als je besluit te gaan staken dan kan dat namelijk in meerdere cryptomunten. Echter speelt de koers van de munt ook een rol, dus is het verstandig om een project te kiezen waar jij zelf ook achterstaat. Daarnaast raden wij je aan om jezelf niet uitsluitend te focussen op staken, probeer ook met investeringen in veelbelovende cryptomunten geld te verdienen.

– Flexibel staken bij Bitvavo

Een groot voordeel van staken bij Bitvavo is dat het mogelijk is om flexibel te staken. Dat wilt zeggen dat jij op ieder moment uit het staken kan stappen en de munten van de hand kan doen. Dat is positief, want op die manier kan jij anticiperen op eventuele koersdalingen. Echter is het rendement wel wat lager, aangezien er is gekozen voor het flexibel staken. Er zijn andere partijen die de mogelijkheid tot vast staken aanbieden, je kan de munten dan voor een bepaalde periode niet verkopen. Je zet de munten vast en je bent de controle voor eventjes kwijt. Dat klinkt negatief, maar de rendementen zijn hoger. Het is dus maar net de vraag of jij het risico wel aandurft. Simpelweg door bij Bitvavo te staken kan jij met minder risico geld verdienen aan staking.

– Kansen spreiden

Er zijn meerdere cryptomunten die de mogelijkheid tot staking aanbieden. Je hoeft dus niet al jouw geld te investeren in één cryptomunt. Je kan ook spreiden en voor meerdere munten het staken activeren. Het zal je niet verbazen dat de meeste investeerders voor spreiden kiezen, aangezien dat voor een lager risico zorgt.