Iedereen heeft zo af en toe wel een momentje waarop hij de werkvloer liever vaarwel zegt. Wat elke werkdag een eeuwigheid lijkt te duren en je iedere dag met tegenzin naar je werk gaat? Beter voorkomen dan genezen toch? Daarom vertellen wij je alvast wat de saaiste banen ter wereld zijn.

1. Met stipt op nummer 1 van de lijst ‘saaiste banen ter wereld’

Voor dit onderzoek werden 1.300 mensen ondervraagd. Uit de rondvraag bleek duidelijk naar voren te komen ‘wie een baan binnen het recht heeft, hoort officieel bij de saaiste van de klas’. Maar liefst 81% van de mensen in de juridische sector gaven toe dat ze wel wat spanning missen.

2. Een project om niet meteen warm van te lopen

Ook projectmanagers zijn niet meteen vol lof over hun bezigheden. 78% van de projectmanagers wist te vertellen dat ze niet meteen warm liepen van hun werkzaamheden.

3. Financiële en klantgerichte banen

De volledige top tien wordt verder aangevuld met heel wat banen uit de financiële -en klantgerichte sectoren. Maar ook voor IT loopt minder dan de helft niet meteen warm. Op zoek naar een nieuwe baan? We geven je voor de volledigheid de rest van de top tien ‘saaiste banen ter wereld’ mee. Zo weet je meteen op welke banen je niet moet solliciteren. Maar ja, smaken verschillen!

3. Klantenservice (71%)
4. Financiële controllers (68%)
5. Consulting en accounting (67%)
6. Financiële services en bankieren (67%)
7. Engineering (64%)
8. Sales (61%)
9. Marketing en communicatie (60%)
10. IT (56%)

Passief inkomen: hoeveel moet je investeren om $200,- per dag te verdienen?