Rico Verhoeven kennen we natuurlijk allemaal als de wereldkampioen kickboksen, van zijn spannende gevechten tegen Badr Hari en zijn rolletjes in films en televisieseries. Maar in het gesprek met YouTuber Salaheddine Benchikhi leren we Rico van een heel andere kant kennen.

De weg naar de absolute wereldtop

Rico Verhoeven begon al als 5-jarig jochie met vechtsport. Eerst in Kyokushin – hij kreeg toen les van zijn vader, die een zwarte band karate had – en later maakte hij de overstap naar het kickboksen. Door zijn formaat vocht hij op zijn 16e al tegen volwassen kerels. Met succes, want jaren later – in 2014 – krijgt Rico de kans om in Amerika de wereldtitel te veroveren!

De ruzie met zijn vader

Rico werd jarenlang door zijn vader getraind, totdat zijn vader Alzheimer kreeg en een stap terug moest zetten. Hij ging motorisch en geestelijk flink achteruit. Doordat Rico steeds beter werd als kickbokser, werd ook de trainersrol van Dennis Krauweel steeds groter – dit tot groot ongenoegen van zijn vader. Uiteraard vond Rico het wel belangrijk dat zijn vader bij zijn wedstrijden aanwezig zou zijn. Niet als trainer maar gewoon als vader. Dit kon zijn vader maar moeilijk accepteren, hij wilde immers die trainersrol vasthouden. In aanloop naar de wereldtitel in 2014 ontstond er dan ook een flinke ruzie tussen vader en zoon.

Rico wilde zijn vader, Dennis Krauweel en krachttrainer John meenemen naar Amerika. Alleen kickboksorganisatie Glory vergoedde maar 3 vliegtickets + hotelovernachtingen. Doordat Rico destijds nog niet veel geld te besteden had en hij John – die een week vrij moest regelen van zijn werk – er graag bij wilde hebben en hem het gratis ticket wilde geven, vroeg hij zijn vader of hij zelf wilde betalen voor een vliegticket en een hotelovernachting. Zodra Rico zijn geld zou krijgen van Glory zou hij zijn vader terugbetalen. Dit schoot bij Verhoeven senior in het verkeerde keelgat en er ontstond een fikse discussie met als gevolg dat ze maanden niet meer met elkaar praatten. Zijn vader was er dus niet bij toen Rico – die bewuste dag in 2014 – tot wereldkampioen werd gekroond.

Het kwam dan ook hard aan toen zijn vader hem een aantal maanden daarna opbelde met het bericht dat hij over een maand euthanasie zou plegen. In onderstaande video vertelt Rico openhartig hoe hij deze zware periode heeft beleefd:

Dit zijn de 10 best bekeken YouTube-video’s van de UFC