Hoe lekker zou het zijn als jij op je luie reet kunt gaan zitten en er toch elke maand geld binnenkomt? Dat klinkt best prettig toch? Een passief inkomen opbouwen is makkelijker gezegd dan gedaan – maar het is zeker niet onmogelijk! Maar hoeveel moet je nu eigenlijk investeren om $200,- per dag te verdienen? Graham Stephan heeft het antwoord.

Hoeveel geld heb je nodig om te leven?

Dat is natuurlijk voor iedereen verschillend. Stel je voor dat jij extreem comfortabel kan leven van € 2.000,- netto per maand. Dat is € 65,- per dag. Dan is dat voor jou het magische bedrag. Maar hoe zet je dat om naar een passief inkomen? Zo kun je bijvoorbeeld aandelen kopen van bedrijven die ook dividend uitkeren. Zo ontvang je elk kwartaal extra geld waar je niks voor hoeft te doen. Heb je toevallig spaargeld liggen? Dit zou je kunnen gebruiken als aanbetaling voor een appartement – om deze vervolgens te gaan verhuren.

Uiteraard kijk je niet alleen naar wat er binnenkomt, maar ook naar wat er uitgaat. Er zijn vast nog wel wat uitgaves waar je op kunt besparen. Hoe je een passief inkomen verder opbouwt en wat de voor- en nadelen zijn van sommige investeringen, legt Graham Stephan je in onderstaande video haarfijn uit:

In de serie ”Monniemakers” zien we hoeveel advocate en influencer Julia Mekkes verdient