VICE is een nieuwe online serie gestart waarbij zij op zoek gaan naar jonge mensen met verhalen die op nieuwe en innovatie manieren geld verdienen. Vandaag spreken zij met Jasper Lijfering, hij is eigenaar en oprichter van ”Amsterdam Vintage Watches” en vertelt hoe hij succesvol is geworden.

Jasper heeft een eigen bedrijf in het vinden, opknappen en het verkopen van vintages horloges. Waar hij eerst nog €50.000 in een maand omzette, heeft hij nu voor het eerst een miljoen in een week weten te verdienen.

In de video van VICE hebben ze het onder andere over het verkopen van een horloge aan Ellen DeGeneres én een tripje naar Ibiza met het hele team:

Hoe wist Jasper zo’n gigantische omzet te behalen met ‘Amsterdam Vintage watches’?

Waar stoffige juweliers nog adverteren in de huis-aan-huis, zo weet Amsterdam Vintage Watches handig gebruik te maken van social media. Momenteel hebben ze 108.000 Instagram-volgers en 83.000 YouTube-abonnees. Veel reclame maken, content creëren en transparant zijn over je producten is voor Jasper dé manier geweest om geld en bekendheid te vergaren. Want zeg nou zelf: zijn zijn filmpjes niet heel verslavend om te bekijken? Zie bijvoorbeeld het filmpje waarin Jasper uitlegt hoe je een horloge schoonmaakt of die over de 5 duurste Rolex horloges ooit:

VICE docu: jonge Nederlanders praten open en eerlijk over hun land