Sommige mannen vinden het sleutelen aan auto’s helemaal het einde. Ze restaureren een prachtige oldtimer of bouwen een sportwagen om tot een straatmonster. Helaas zijn we niet allemaal autorestaurateur of tuner. Of toch wel? Want dankzij ‘Kitcar’ knutsel jij binnenkort misschien ook wel je eigen auto in elkaar.

Het IKEA-concept voor auto’s

In Engeleland is aan je auto sleutelen een van de meest favoriete bezigheden. Niemand kijkt er raar van op wanneer je vertelt dat je in je vrije uurtjes aan je auto hebt gebouwd. Dat is hier in Nederland heel anders. Het is vaak een hobby die je als kind hebt – kijk even naar alle schaalmodel auto’s die je hebt gesloopt – maar als volwassen kerel weer verliest. De ‘Kitcar’ kan je het best vergelijken met een schaalmodel, maar dan op ware grote. Alle onderdelen worden los geleverd en vervolgens is het aan jou om te gaan bouwen.

De low-budget sportwagen

Je kunt al aan een ‘Kitcar’ sleutelen vanaf een bedrag vanaf € 7.000,-. Natuurlijk is het een vanaf prijs, want het prijskaartje hangt af van welk model je kiest, hoeveel je zelf wilt bouwen en hoe handig je bent met welke extra’s je aan je auto wilt toevoegen.

En rijden maar!

Het mooiste van dit verhaal is dat je met deze auto ook de weg op mag! Voordat je de weg op kan moet je eerst aankloppen bij de de RWD voor een keuring. Zij gaan je auto testen en als je alles volgens het boekje hebt gebouwd, dan mag je de weg op. Toeren maar!

Nooit meer een verkeersboete dankzij deze handige gadget