YouTuber, filmmaker en minimalist Matt D’Avella draagt al 3 jaar lang hetzelfde shirt. Beetje raar zou je zeggen. Maar de logica erachter verklaart een hoop.

Klaar met een volle kledingkast

Matt D’Avella begon jaren geleden zijn kledingkast radicaal uit te dunnen. Hij had namelijk een kast vol met kleding die hij niet eens meer droeg. Aan sommige items zat zelfs nog het prijskaartje. Tijd om het anders te doen. Hij verkocht en doneerde 90% van zijn kleding en besloot alleen nog maar voor een aantal broeken en shirts te gaan. En kleding waarvan hij zeker wist dat hij ze zou dragen.

Het zelfde T-shirt

3 jaar later betrapte hij zichzelf erop dat hij alleen zijn favoriete shirt droeg, als deze schoon was tenminste. Dat was voor hem het moment om van datzelfde shirt 10 dezelfde te kopen in twee verschillende kleuren.

Nobody gives a sh*t!

Matt zegt dat iedereen zo druk met zichzelf bezig is, dat ze niet zien dat je je kleding meerdere dagen achter elkaar draagt. Want zeg nou zelf, weet jij nog wat je vriendin eergister aanhad? Ik niet namelijk. Elke dag hetzelfde dragen vergt uiteraard een gezonde dosis ‘I don’t give a sh*t!’ Maar als je dat punt eenmaal bereikt, geeft het je zoveel meer rust. Aldus Matt.

Er zit een diepere filosofie achter deze denkwijze. In onderstaande video kom je erachter hoe dat zit:

Meer zien van Matt D’avella? Volg hem op YouTube.

72 uur vasten: dit is mijn ervaring