Khabib Nurmagomedov wist gisteravond op zeer dominante wijze Justin Gaethje te stoppen. Dit deed hij door middel van een triangle choke (verwurging) in de tweede minuut van de tweede ronde. In het interview na het gevecht kondigde hij zijn pensioen aan. Khabib sluit hiermee zijn carrière af als ongeslagen lichtgewichtkampioen (29-0) en gaat de boeken in als een van de beste vechters ooit!

Zonder vader wordt er niet meer gevochten

Op 3 juli 2020 overleed Khabib’s vader en coach, Abdulmanap Nurmagomedov aan de gevolgen van corona. ”Father’s Plan” was dat Khabib na 30 partijen met pensioen zou gaan. George St-Pierre was in zijn ogen de beste kandidaat voor zijn afscheidswedstrijd. Dit gaan we helaas nooit meer meemaken, want nu zijn vader er niet meer is, wil de moeder van Khabib dat hij stopt met vechten. Khabib heeft zijn moeder beloofd dat de wedstrijd tegen Gaethje zijn allerlaatste zou zijn. En Khabib is een man van zijn woord.

In onderstaande video zie je hoe de zeer geëmotioneerde Khabib zijn afscheid aankondigt. Hij zal binnenkort worden opgenomen in de UFC Hall of Fame. The Eagle era is over!

Bekijk hier de highlight van UFC 254: Khabib vs Geathje

De top finishes van Khabib Nurmagomedov

Dit zijn de 10 best bekeken YouTube-video’s van de UFC