In de nieuwe serie ”Monniemakers’ van De Telegraaf zien we hoeveel advocaat en influencer Julia Mekkes verdient. Wat doet ze allemaal als advocaat en hoe combineert ze dit met haar rol als influencer?

Strafrechtadvocate en influencer, gaat dat samen?

Julia Mekkes is strafrechtadvocaat bij advocatenkantoor Cheng in Amsterdam en behandelt zaken zoals diefstal, inbraak en poging tot doodslag. Tegelijkertijd is ze ook influencer (ze heeft inmiddels al 143.000 volgers op Instagram). Ze geeft toe dat ze daardoor wel vaak op zoek is naar een juiste balans tussen deze twee werelden. Maar tot nu toe heeft ze het ontzettend naar haar zin.

Hoeveel verdient Julia Mekkes met haar werk?

Als beginnende fulltime strafrechtadvocaat verdien je in je eerste jaar € 2300,- bruto per maand. Dat viel me ontzettend tegen. Ik had namelijk een veel hoger bedrag verwacht. Je leven onderhouden in Amsterdam is niet goedkoop, gelukkig kan ze haar banksaldo aanvullen met leuke influence-klussen. Benieuwd hoeveel de ex van Dave Roelvink naar binnenharkt via haar social-kanalen? Je ziet het in onderstaande video:

Hoeveel kun je cashen met 2 miljoen YouTube abonnees?