2020 was een jaar om snel weer te vergeten. Gelukkig kunnen we weer nieuwe frisse start maken – en bij een nieuwe start horen natuurlijk allerlei goede voornemens. Je hebt ongetwijfeld al een lijstje met goede voornemens gemaakt. Mocht je toch nog ruimte over hebben om er een paar toe te voegen, dan hebben wij nog een paar goede voornemens voor 2021 die niet op je lijstje mogen ontbreken.

Onze favoriete goede voornemens voor 2021 2

1. Minder schermtijd

Alhoewel we hiermee preken tegen onze eigen parochie, laat één ding duidelijk zijn: een goed artikel mag natuurlijk nog steeds gelezen worden, maar toch moeten we lessen trekken uit de afgelopen maanden – zo niet jaren. Probeer eens wat meer tijd vrij te maken voor zaken of personen die er echt toe doen, wat betekent dat je dan ook minder aan je scherm gekluisterd bent. Om je daarbij te helpen kunnen we de geweldige app ‘Forest‘ adviseren. Laat die bomen alvast groeien door je schermtijd te beperken. Voor je het weet heb je een bos vol mammoetbomen!

Onze favoriete goede voornemens voor 2021 3

2. Koude douche

We hebben het hier natuurlijk niet over de spreekwoordelijke koude douche, want die hebben we al meer dan genoeg gehad. Wat je willen meegeven is om je dag te starten met een ijskoude douche. Uiteraard kun je beginnen met warm douchen, maar eindig dan met 1 tot 2 minuten koud. Je zult merken dat je dan ontzettend opgewekt en fris aan je dag begint. Daar kan geen koffie tegenop! Zo start je de dag met een positieve mindset. Wat wil je nog meer?

Onze favoriete goede voornemens voor 2021 4

3. Sparen en beleggen

Corona liet ons zien hoe snel onze economie onderhevig is aan een dikke crisis. Extra geld opzij zetten is uiteraard altijd handig. Probeer een noodbuffet op te bouwen van minimaal € 5.000,-. Mocht er stront aan de knikker zijn dan kun je in ieder geval een aantal weken – of maanden – vooruit. Hoef je je daar in ieder geval geen zorgen om te maken. Naast sparen kan je er voor kiezen om je geld zorgvuldig te beleggen. Sparen levert op dit moment niets op en met beleggen kun je al gauw zo’n 5% rendement per jaar halen. En uiteraard, lees je eerst in voordat je aan beleggen begint! Succes!

Death to 2020: de documentaire over een jaar vol leed verschijnt op 27 december