GLORY gaat knallend het nieuwe jaar in met GLORY 77: Rico VS Jamal. Met maar liefst 4 wereldtitelgevechten is dit een van de grootste evenementen in de geschiedenis van de vechtsport.

GLORY 77: Rico VS Jamal belooft een spektakel te worden

Rico Verhoeven mag 30 januari voor de 10e keer zijn wereldtitel verdedigen. Rico en Jamal stonden al twee keer eerder tegenover elkaar in de ring. In 2017 sloeg Rico Jamal in de 5e ronde TKO en behield daarmee zijn wereldtitel. Wel was er wel veel ophef over dat gevecht. In de persconferentie van 14 januari 2021 zei Rico: “In de eerste ronde maakte ik een fout, maar vanaf dat moment was ik dominant. In de vijfde ronde sloeg ik hem knock-out en deed ik wat ik moest doen.”

Jamal zei dat hij geen 5 rondes nodig heeft om Rico op 30 januari te verslaan. Rico antwoorde daarop geïrriteerd met: “Als we daar zijn, weet je wat er gaat gebeuren. Wij zijn van een ander niveau. Je bent een goede vechter, groot en met een aardige techniek, maar ik zie geen gevaar. Ben je fitter dan de vorige keer? Dat hoop ik maar voor je.”

Robbie Timmers – Glory Head of Talent Operations – liet aan NU.nl weten erg uit te kijken naar deze partij en zei daarover het volgende: “Iedereen kent Rico Verhoeven natuurlijk, maar ook Ben Saddik is een grote naam geworden. Hij is oersterk en ontzettend explosief.”… “In 2017, bij zijn vorige gevecht tegen Verhoeven, was hij niet de fitste. Maar nu ziet hij er superfit uit, hij is beter dan ooit en gaat het Rico heel moeilijk maken, dat weet ik zeker.”

GLORY 77: Rico VS Jamal persconferentie

4 wereldtitelgevechten

Op 19 december 2020 zou Murthel Groenhart het opnemen tegen zijn aartsrivaal Cédric Doubé. Murthel moest zich helaas terugtrekken wegens een ribblessure. Gelukkig is hij helemaal hersteld en kunnen we uitkijken naar een zeer explosief gevecht – waarin voor eens en altijd duidelijk wordt wie nu de beste weltergewicht van de wereld is.

Alex Pereira maakt kans om als eerste kampioen te worden in twee gewichtsklassen

Daarnaast zien we de zeer explosieve en ongeslagen middengewichtkampioen Alex Pereira weer in actie. Hij neemt het op tegen de lichtgewichtkampioen Arthem Vakhitov. Mocht Pereira deze partij winnen dan is hij de eerste GLORY-vechter die in twee gewichtsklassen kampioen is. “Pereira walst in zijn gewichtsklasse over iedereen heen, hij heeft al zijn tegenstanders vermorzeld”, “Nu gaat hij een klasse hoger voor de titel.” aldus Timmers.

Mooi om te weten dat zijn zus Aline Pereira het diezelfde avond opneemt tegen bantamgewichtkampioen Tiffany van Soest.

Fightcard GLORY 77

  • Lichtgewicht: Itay Gershon (Isr)-Guerric Billet (Fra)
  • Zwaargewicht: Raul Catinas (Roe)-Martin Pacas (Slo)
  • Zwaargewicht: Antonio Plazibat (Kro)-Tarik Khbabez (Mar)
  • Lichtzwaargewicht: Luis Tavares (Ned)-Donegi Abena (Sur)
  • Titelgevecht bantamgewicht: Tiffany van Soest (VS)-Aline Pereira (Bra)
  • Titelgevecht weltergewicht: Cédric Doumbé (Fra)-Murthel Groenhart (Ned)
  • Titelgevecht lichtzwaargewicht: Artem Vakhitov (Rus)-Alex Pereira (Bra)
  • Titelgevecht zwaargewicht: Rico Verhoeven (Ned)-Jamal Ben Saddik (Mar)

Waar kun je GLORY 77 kijken?

GLORY 77 vindt plaats in Ahoy Rotterdam op zaterdag 30 januari 2021 om 21.00 uur Nederlandse tijd. Het event is live te streamen via www.glorykickboxing.com. Voor € 19,95 is het dit keer iets duurder dan normaal, maar dat mag je ook wel verwachten met deze geweldige kaart. Wij kunnen niet wachten!

Gevecht uit 2017: Rico Verhoeven VS Jamal Ben Saddik

Rico Verhoeven vertelt geëmotioneerd over de dood van zijn vader