Geoff Thompson is filmmaker en vechtsporter, maar staat vooral bekend als auteur van een breed scala aan zelfhulpboeken. Tijdens een interview bij London Real vertelt hij waarom de waarheid vertellen zo’n essentieel onderdeel van therapie is.

Een openhartig gesprek bij London Real

Geoff Thompson vertelt tijdens een openhartig gesprek aan Brian Rose van London Real waarom het delen van de waarheid zo belangrijk is. Hij verwijst daarbij naar zijn eigen demonen. Wanneer Thompson vocht tegen een hardnekkige depressie kwam hij tot de conclusie dat niemand hem een eerlijk antwoord kon bieden. De vraag waarom hij zo worstelde, was een vraag die maar geen antwoord leek te krijgen. Partner, kinderen of dokters, niemand kon hem exact vertellen waarom hij zich zo ellendig voelde. Thompson besloot dat het vinden van de juiste, eerlijke antwoorden niet enkel zichzelf, maar ook anderen op weg zou kunnen helpen naar een doeltreffend genezingsproces.

Wat je niet luidop durft zeggen?

Volgens Thompson gaat de waarheid over dingen waarvan je bang bent ze luidop te zeggen. Hij besloot die angsten te overwinnen en alles in boekvorm te gooien. Zijn broer – eveneens schrijver – raadde Thompson na het lezen van het eerste hoofdstuk af dit te publiceren. Volgens hem was de inhoud te openhartig en kwetsbaar. Maar de schrijver hield voet bij stuk. “Enkel wanneer je jezelf van je meest kwetsbare kant laat zien, kan je daadwerkelijk op zoek naar antwoorden.”, klinkt het.

Het belang van ritme

Thompson wil met het schrijven van zijn boek niet enkel een eigen therapie hanteren. Hij hoopt op deze manier anderen bij te staan in hun zoektocht naar antwoorden en rust. Volgens Thompson is het niet enkel het verhaal maar eveneens het ritme van het verhaal dat daarin een belangrijke rol speelt:

Rico Verhoeven vertelt geëmotioneerd over de dood van zijn vader