Alle tech- en gadgetsliefhebbers kijken elk jaar weer uit naar CES (Consumer Electronic Show). Door de wereldwijde pandemie werd het dit jaar een digitale happening. Tijdens de 2021-editie – die van 11 t/m 14 januari werd gehouden – liet General Motors weten bezig te zijn met het creëren van een automatisch vliegende taxi. Zo is het volgens General Motors de bedoeling dat we ons over enkele jaren verplaatsen via futuristische vliegende cabines.

General Motors presenteert het eerste concept voor een vliegende taxi

Alle grote techbedrijven laten tijdens CES hun plannen voor de komende jaren zien. General Motors wist dit jaar iedereen te imponeren met hun presentatie van hun eerste vliegende taxi genaamd ‘Cadillac eVTOL’. Dit zou betekenen dat er eindelijk iemand met een oplossing komt voor alle fileproblematiek.

Maar dat was nog niet alles

General Motors had voor iedereen nog een verrassing in petto, want naast de vliegende taxi presenteerde zij ook het eerste persoonlijke vliegtuig. In dit futuristische vliegtuigje kan je je snel van punt A naar punt B begeven. Doormiddel van een handige vier propeller-motor kan je razendsnel opstijgen en landen. Volgens ons lijkt hij meer op een helikopter, maar valt het toch onder de noemer ‘vliegtuig’. Het vliegtuigje heeft een topsnelheid van 90 km/u. Prima snelheid om nooit meer te laat op een afspraak aan te komen.

Trendsetter General Motors gaf alleen nog niet aan hoe ver ze zijn met realisatie van beide vervoersmiddelen. Maar dat ze ermee bezig zijn belooft al veel goeds. De kans is groot dat we ons in de toekomst zullen voortbewegen via de lucht in futuristen vliegende objecten. What a time to be alive!

De Harley Davidson Bucherer Blue Edition is de duurste Harley ooit