Een scheerbeurt is waar iedere man zich vroeg of laat mee bezig moet houden. Waarschijnlijk smeerde je vader voor het eerst wat scheerschuim op je bakkes toen je – als jong ventje – gebiologeerd toekeek tijdens een van zijn scheerbeurten. Scheren is zeker geen kinderspel, want er kom meer bij kijken dan je denkt. We verklappen je alvast de meest gemaakt fouten tijdens het scheren.

Fouten bij een scheerbeurt: schuim versus Crème

Goed scheerschuim is belangrijker dan we denken. Het is dan ook verleidelijk om een goedkopere spuitbus aan te schaffen. Toch doe je er goed aan om te gaan voor kwaliteit. Een goede scheerbeurt begint bij een goede schuimlaag. Die schuimlaag verkrijg je nog steeds het best met ouderwetse crème. Hoe beter de schuimlaag, hoe sneller de scheerbeurt. Dit voorkomt vervelende scheerwondjes. Wij zijn al jaren fan van het scheerschuim van ‘De Vergulde Hand‘.

Met een bot mes scheren

Haren – voornamelijk die van de baard – zijn behoorlijk sterk. Hierdoor slijten mesjes razendsnel. Wanneer je scheermesje bot wordt, dan zorgt dat voor ongemakken en irritaties aan de huid. Je doet er dus goed aan je mesjes regelmatig te vervangen of – nog beter – gooi je wegwerpmesjes over boord en kies alleen nog maar voor kwalitatief goede mesjes. We garanderen dat je meteen het verschil ziet – en voelt!

Tegen de haargroei in scheren

Het is een van de meest gehoorde fabeltjes: ‘Scheren doe je het beste tegen de haargroei in!’ Alhoewel het misschien voor de hand liggend lijkt, is het beter om deze direct te skippen. Je tilt namelijk niet alleen je haren maar ook je huid ermee omhoog. Dat is vragen om lelijke wondjes en super veel irritatie.

Te hard drukken

Als man heb je natuurlijk het liefst het best mogelijke resultaat. In tegenstelling tot wat je zou denken, krijg je dit niet door druk te zetten op het scheermes. Te veel druk op het scheermes zorgt er namelijk voor dat de haren tijdens de scheerbeurt dieper in de huid worden gedrukt. Voor een goed en glad resultaat trek je de huid iets strak en laat je het mesje gewoon zachtjes over de huid glijden. Shave on!

Met deze gouden tips krijg jij een betere nachtrust