Aan huis gekluisterd zitten is hét ideale moment om je ontsnappingsvaardigheden te oefenen. Goed nieuws: de beste Escape Room ter wereld staat gewoon in het Utrechtse Bunschoten. Reden genoeg om ‘Escape’-vaardigheden te gaan testen.

TERPECA

‘Top Escape Rooms Project Enthusiasts’ Choice Award, of kortweg TERPECA, is de award die ieder jaar door de jury van de Top Escape Rooms Project wordt uitgereikt. Wie de prestigieuze award wint, mag zichzelf beste Escape Room ter wereld noemen. Een hele eer die verschillende Escape Rooms maar wat graag zouden willen winnen. 130.595 internationale escaperooms zagen hun kans, maar het was uiteindelijk ‘The Dome’ uit Bunschoten die er met de titel vandoor ging. En daar zijn ze ontzettend blij mee!

Tweede keer op rij

‘Een grote mindblowing achtbaan, eentje die de alle grenzen opzoekt van wat een escaperoom kan zijn.’ Dat is wat de jury vindt over de escape room in Bunschoten. Mede-eigenaar Eric Spring in ’t Veld is dan ook door het dolle heen. ”Dat we de award voor het tweede jaar op rij winnen is echt fantastisch. Het laat zien dat ‘The Dome’ geen hype is. Enthousiastelingen van over de hele wereld, die werkelijk al tientallen, soms honderden rooms hebben gespeeld, blijven die van ons als beste beschouwen. Dat geeft een waanzinnige kick.”

Escape Room ‘The Dome’ in Bunschoten heeft een uniek concept

Wat ‘The Dome’ zo speciaal maakt? Zonder te veel prijs te geven, kunnen we stellen dat de hulp van art en visual creator Jankees van den Berg echt een meerwaarde biedt. Puzzels en special effects die helemaal ‘next level’ zijn, zorgen voor een waanzinnige beleving. De kracht van ‘The Dome’ volgens Spring in ’t veld? “We blijven verrassen en zullen niet snel in herhaling vallen”. En dat is ook de jury duidelijk niet ontgaan.

Dit zijn 5 stoere kamerplanten voor in een mannenhuis