Nu we nog middenin de golf van Covid-19 besmettingen zitten worden alle middelen ingezet om de situatie zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Van een verplichte lockdown tot massale testcampagnes. Ieder land en iedere regering heeft zo zijn eigen werkwijze, maar in Hongkong kwamen ze met een wel heel opmerkelijke maatregel voor de dag.

HK$ 5.000,- in ruil voor een positieve coronatest

Wie zich in Hongkong laat testen op het coronavirus mag hopen op een positief resultaat. De regering kondigde aan een éénmalige uitkering van maar liefst 5000 Hongkongse dollar te geven aan mensen die positief testen tijdens een coronatest. Omgerekend heb je zo al gauw bijna € 550,- in handen. De details worden later door de regering bekend gemaakt maar een massale opkomst lijkt in de maak.

Testcampagnes zijn de sleutel tot succes

Door iedereen massaal te laten testen is het stadsbestuur van mening dat ze corona sneller onder controle krijgen. Om mensen het laatste zetje naar de teststraat te geven hebben ze daarom HK$ 5.500,- beloning in het leven geroepen. Bovendien is het volgens de regering ook een extra steunmaatregelen die er voor moet zorgen dat de bevolking minder bang moet zijn voor inkomstenverlies bij een mogelijke besmetting. Speciaal voor deze campagne werden er, naast de vier bestaande testcentra, vijf nieuwe testcentra geopend. Zullen ze hier binnenkort het voorbeeld uit Hongkong volgen? Wij denken dat alles mogelijk is in 2020!

Danny Ghosen spreekt met huisartsen die kritisch zijn over het coronabeleid