Death to 2020: de eerste coronapatiënten werden aangekondigd, we kregen het nieuws van de Brexit op ons bord en George Floyd’s dood ging de hele wereld over. Ook basketballegende Kobe Bryant en zijn dochter Vanessa lieten het leven in een helikoptercrash – en zo kunnen we nog wel even door gaan. Bottem line: 2020 was een jaar vol kommer en kwel. Dat ontging ook de makers van Black Mirror niet. Zij gooien het afgelopen jaar in een mockumentary.

Leedvermaak en top-spot

Charlie Brooker – de maker van Black Mirror – weet met zijn humoristische, surrealistische en pessimistische stijl bizarre afleveringen te maken die inslaan als een bom. En laten we eerlijk zijn: 2020 bevat genoeg materiaal om er een hele film van te maken. Geen saaie documentaire, maar een heuse Mockumetary. Want wat doe je anders als je niet even de spot mag drijven met een k*!-jaar.

Death to 2020 heeft een topcast

Wat we mogen verwachten is nog niet helemaal duidelijk. De vraag is maar of Brooker het zelf wel weet. Wat wel vast staat is dat we kunnen rekenen op een paar topacteurs. Namen zoals Samuel L. Jackson, Hugh Grant en Lisa Kudrow – bekend van Friends – klinken alvast veelbelovend. ‘ Death to 2020’ zal op zondag 27 december 2020 exclusief te zien zijn op Netflix.

Black Mirror wat?

We kunnen het ons vast niet voorstellen, maar mocht je nog nooit een aflevering hebben gezien van Black Mirror, dan doen we het concept alvast uit de doeken. De seizoenen hebben allemaal een ding met elkaar gemeen: de schaduwkant van de moderne technologie belichten. Het bizarre is dat het akelig dicht bij de werkelijkheid komt en je achter laat met een ‘What the f*$k’ gevoel. Een van de meest spraakmakende aflevering is die waarin je kredietwaardigheid wordt beoordeelt op je ‘like-factor’. Een beetje social media in real life dus! It’s coming!

Dit zijn de meest gehypete challenges van 2020