Cristiano Ronaldo is de meest gevolgde voetballer op Instagram en in de sociale media. Hij is geboren en getogen op Madeira, Ronaldo begon zijn carrière bij Sporting CP, voordat hij in 2003, 18 jaar oud, tekende bij Manchester United. Nadat hij in zijn eerste seizoen de FA Cup had gewonnen, hielp hij United met het winnen van drie opeenvolgende Premier League-titels, de UEFA Champions League en de FIFA Club World Cup; op 23-jarige leeftijd won hij zijn eerste Ballon d’Or. Na een tijd gespeeld te hebben bij Real Madrid en Juventus, verdedigt hij momenteel weer de kleuren van Manchester United. Naast het veld is Ronaldo een fervent autoverzamelaar en met de hoge inkomsten die hij als voetballer opstrijkt heeft Ronaldo een hele fraaie autoverzameling opgebouwd.

De auto’s in de verzameling van Ronaldo

De superster van Manchester United is een enorme petrolhead in hart en nieren. Hij heeft een passie voor snelle, mooie en luxe auto’s. Daarnaast houdt hij ervan om zijn collectie te delen met zijn fans op social media, dat zien je hieronder heel duidelijk terug.

Cristiano Ronaldo’s Bugatti Centodieci

De United-superster, zou de luxe Bugatti Centodieci hebben besteld, meldt Bild. Ronaldo wordt verondersteld een van de 10 mensen te zijn die het geluk hebben om de ongelooflijke nieuwe Bugatti Centodieci te mogen kopen, die miljoenen kost. De Franse autofabrikant doet er het zwijgen toe of Ronaldo een van de gelukkige kopers is of niet.

Ronaldo’s Bugatti Veyron

Ronaldo's bugatti veyron

De Bugatti Veyron van Ronaldo, was de eerste Bugatti die in de autoverzameling van de Portugees terechtkwam. In 2016 kocht Ronaldo dit absolute beest om twee redenen: Ten eerste om de historische overwinning van Portugal op Frankrijk in de EK-finale van 2016 te vieren en ten tweede om fris van zijn Champions League-overwinning met Real Madrid te genieten.

Slechts 450 stuks zijn van deze Bugatti Veyron 16.4 Grand Sports gebouwd. Deze super auto kostte Ronaldo maar liefst 1,7 miljoen pond. Qua prestaties doet hij 0-100 km/u in 2,6 seconden. Met een topsnelheid van meer dan 254 km/u was de auto ooit officieel recordhouder als snelste open-top productieauto ter wereld.

Ronaldo’s Bugatti Chiron

Cristiano Ronaldo staat bekend om zijn liefde voor het automerk Bugatti. De 35-jarige houdt ervan om beelden van zijn auto’s te posten op social media. Hij maakte bekend deze Bugatti Chiron te hebben gekocht op Instagram:

Ronaldo’s Maserati GranCabrio

Ronaldo's maserati

Maserati’s allereerste cabriolet met vier zitplaatsen heeft misschien niet het meest aansprekende design, maar het is aantoonbaar een van de best klinkende sportwagens met V8-motor. De auto is ook niet mis, met de van Ferrari afgeleide V8-krachtbron die meer dan 400 pk kan leveren. Het is gemakkelijk te begrijpen waarom Ronaldo er af en toe in zou willen cruisen – met het dak open.

Ronaldo’s Rolls-Royce Cullinan

Waar rapper Boef zijn Rolls-Royce te koop zette, voegde Ronaldo een Cullinan toe aan zijn collectie, nadat hij eerder al een Rolls Royce Phantom bezat. De Cullinan is vijf meter lang, heeft een V12 motor en een vermogen van 571 pk. Het is de enige SUV die Rolls Royce ooit heeft geproduceerd en is een auto waar je zeker in gezien mag worden.

Ronaldo’s Lamborghini Aventador

Omdat een Bugatti Veyron Ronaldo’s liefde voor snelle auto’s niet kan vervullen, heeft hij in hetzelfde jaar dat hij die auto kocht een Lamborghini Aventador gekocht.

Gemaakt in 2011, is het meest gevierde model van de Italiaanse auto-ontwerper – en eigendom van meerdere voetballers over de hele wereld. Ronaldo vierde op Instagram de aankoop van deze Lamborghini Aventador in 2016 met een buitenissige foto met het bijschrift: “Bom dia (goedemorgen)”.

Ronaldo’s Mercedes Benz S65 AMG Coupé

Cristiano Ronaldo laat vaak zijn kracht en controle zien als hij in het veld staat, dit kolossale beest past precies in dat profiel. De AMG coupé is voorzien van de kenmerkende luxe van de S-Klasse en levert topprestaties met zijn 6,0-liter twin-turbo V12-motor.

Ronaldo’s McLaren Senna

Om de autoverzameling van Ronaldo compleet te maken kan er ook nog wel een McLaren Senna bij. Deze auto is gemaakt als eerbetoon aan de legendarische Braziliaanse autocoureur Ayrton Senna en kostte Ronaldo ongeveer 1 miljoen pond. Er zijn maar 500 modellen van deze auto gemaakt, daardoor is Ronaldo eigenaar van een zeer zeldzame auto.

De voormalige presentator Jeremy Clarkson was zo onder de indruk van de prestaties dat hij in Top Gear zei dat de McLaren Senna “het supercar regelboek herschreven” heeft. Aangedreven door een twin-turbo V8-motor die 800 pk produceert, kan hij 100 km/u bereiken in slechts 2,8 seconden.