Nader je de veertig? Dan ben je grof gezegd op de helft van je leven. Je vitaal, bent wijzer dan ooit en staat vol kracht midden in het leven. Hoog tijd om hokjes op de bucketlist af te vinken! Ben je op zoek naar inspiratie? Dan zijn dit 12 opties die je voor je 40ste – oké iets later mag ook – gedaan moet hebben!

1 . Schrijf je eindelijk in voor die ene cursus die je al zo lang wilt volgen.

2. Ga de lucht in. Maak eindelijk die parachute- of  bungeesprong waar je al zo lang van droomt maar nooit eerder durfde uit te voeren.

3. Bezoek nog eens een pretpark en laat je helemaal gaan. Tijd om het kind in jezelf weer naar boven te brengen. Tip: pak de Goliath in Walibi Holland:

4. Denk je nog wel eens aan je jeugdliefde of ex-vrouw? Tijd om los te laten en haar eindelijk voor goed uit je gedachten te verbannen.

5. Kerst vieren tijdens de zomermaanden. Na je veertigste denkt iedereen vast dat je aan vroegtijdige dementie lijdt. Ga ervoor nu het nog kan.

6. Tijd om je familiegeschiedenis te onthullen. Maak eens een stamboom.

7. Deze mag zeker niet ontbreken op je bucketlist! Nog nooit naakt in zee gezwommen? Dan is het de hoogste tijd! Pure vrijheid voor je veertigste.

8. Solliciteer op een vacature waarvan je weet dat deze te hoog gegrepen is en hemel jezelf op in je sollicitatiebrief. Wie weet gebeurt het ondenkbare!

9. Vaak te zuinig op je geld? Tijd om die briefjes te spenderen als een echte man. Stap af van de goedkope restaurantjes en boek eens een tafeltje in een sterrenrestaurant.

10. Een bruiloft in het vooruitzicht? Dit keer zorg jij voor de speech!

11. Nodig een stel vrienden uit voor een avondje film kijken. Ga voor een film met het nodige jeugdsentiment

12. Schrijf een brief aan jezelf en bewaar hem zorgvuldig. Na 10 jaar mag je hem weer open maken.

Succes!

Onze favoriete goede voornemens voor 2021