Op zaterdag 6 februari aanstaande kunnen weer genieten van een UFC-event. Dit keer vecht Alistair Overeem de hoofdpartij tegen de Rus Alexander Volkov. Voor Overeem staat er veel op het spel, want dit wordt zijn laatste run naar de UFC-wereldtitel.

Alistair Overeem heeft al meerdere wereldtitels op naam staan

Alistair Overeem heeft al diverse wereldtitels op zijn naam staan. Zo werd hij in 2007 zwaargewichtkampioen bij de vechtsportorganisatie Strikeforce en op 31 december 2010 bij DREAM. Drie weken daarvoor – op 11 december 2010 – won hij het K-1 World Grand Prix toernooi door Peter Aerts in de 1e ronde knock-out te slaan. Hij is daarmee één van de twee vechters die tegelijkertijd wereldtitels in zowel MMA als in K-1 kickboksen behaalde.

Alistair Overeem met de K-1 World Grand Prix 2010 beker

Laatste run naar de UFC-wereldtitel

Er is nog altijd één wereldtitel die Overeem wil bemachtigen en dat is de UFC-titel. Op 10 september 2016 kreeg hij de kans om de kampioensgordel van de Amerikaan Stipé Miocic af te pakken, maar dat mocht helaas niet zo zijn – Alistair ging in de 1e ronde knock-out. Sindsdien heeft hij 9 partijen gevochten, waarvan 6 gewonnen. De tijd begint te tikken – hij is inmiddels 40 jaar – en noemt zijn laatste race naar de titel dan ook ‘One Final Run’ Zijn aankomende partij tegen de 2 meter lange Alexander Volkov is dan ook heel belangrijk. Bij winst komt hij een stukje dichterbij het goud en bij verlies moeten we vrezen dat een wereldtitel er helaas niet meer in zit. Spannend dus!

Top Finishes: Alistair Overeem

Kom alvast in stemming met de beste overwinningen die Alistair Overeem in zijn carrière heeft gemaakt:

Waar kan ik UFC kijken?

UFC Fight Night: Overeem vs. Volkov is zaterdagnacht vanaf 02.00 uur live te zien via Kijk.nl.

Dit zijn de 10 best bekeken YouTube-video’s van de UFC